Reinigen van Zonnepanelen

 Zonnepanelen liggen vaak hoog op het dak, dus de kans is groot dat u deze niet vaak van dichtbij bekijkt. Toch is het verstandig om de reiniging hiervan goed bij te houden. Zonnepanelen hebben immers ook last van aantasting van vuil et cetera. Door deze aantasting leveren zij minder rendement op, wat natuurlijk extreem zonde is. Door regen wordt het meeste vuil van de zonnepanelen afgespoeld, maar bijvoorbeeld bladeren en uitwerpselen van vogels kunnen ervoor zorgen dat de panelen vies blijven.

Vaak wordt het advies gegeven dat reinigen van zonnepanelen niet nodig is, maar met name tijdens deze tijden waarin de temperatuur in Nederland een stuk warmer wordt, het korstmos dan ook sneller groeit en de energieprijzen maar blijven stijgen, is het van groot belang om de panelen minstens 1 keer per jaar zodra het voorjaar begint te laten reinigen. De temperaturen zijn dan nog niet zo hoog. De beste tijd voor deze schoonmaakbeurt is aan het begin van de lente. Je zonnepanelen zijn dan helemaal klaar voor de zonnigste maanden en dus om het beste rendement te leveren.

 

Vraagbaak zonnepanelen

Korstmos
Korstmos is een soort schimmel die op verschillende oppervlakken kan groeien, waaronder zonnepanelen. Het is meestal groen of zwart van kleur en kan heel moeilijk te verwijderen zijn. Net als algen kan korstmos op uw zonnepanelen groeien als ze langdurig worden blootgesteld aan regenwater of dauw. Korstmossen zijn goed zichtbaar omdat het er groen en bemost uitziet als je ze onbeheerd laten groeien. Hoewel het niet schadelijk is voor panelen, kan korstmos hun efficiëntie verminderen en ze minder efficiënt maken in het omzetten van zonlicht in energie. Daarom is het echt van belang de zonnepanelen minimaal één keer per jaar te laten reinigen.

Neem contact op met JB Glasbewassing, reiniging en onderhoud